Hjertemand kontra Hjernemand.

Hjertemand kontra Hjernemand.

De forskellige nuancer af mænd.

 

Do you believe in this stupid

Gennem knapt 12 år har jeg rådgivet og coachet over 6.000 bevidste kvinder.

Når jeg delte manden op i de her kategorier, var de vilde med denne beskrivelser.

Ikke for at kategorisere mænd, for denne her beskrivelse kan sagtens vendes om til kvinder.

Du må ikke tro kære mand som læser dette, at jeg skriver det her indlæg for på nogen måde at ramme dig.

Alle har vi en uhensigtsmæssig del i os, mand som kvinde, – som vi bør arbejde på at lære bedre at kende.

Desto mere vi forstår os selv og ved hvorfor vi har de mønstre med os som vi har, (på godt og ondt) desto lettere kan vi ændre på den adfærd vi har med os.

Men det kræver dog oftest at vi spoler tilbage i tiden, for at forstå det vi lærte i vores tidligere år, kva vores forældre.

Der er de prægninger vi har med fra foster stadiet -og er du ikke enig heri, så er mit koncept ikke noget for dig og du er så velkommen til at hoppe videre – for har du intet godt at sige, så bør du tie hehe griner kærligt. 😊

Der også den adfærd vi observerede vores forældre udlevede i det daglige.

Der også det vi konkret hørte fandt direkte sted mellem vores forældre i form af talte ord.

Så er der det vi inddirekte så og mærkede fandt sted mellem vores forældre. Hvilket har stor stor betydning for hvordan vi hver især håndterer kærligheden her som voksne.

OG sidste mens ikke mindst – er der den adfærd som vi selv tillagde os, for bedst muligt at overleve.

Dvs vi har tillært adfærd med os, overlevelses adfærd og bl.a. også social betinget adfærd med os. Og ingen af de her adfærdsprogrammeringer har noget at gøre med den person vi virkelig er i hjertet.

Nåh – tilbage til emnet 😊

 

Hjertemand kontra Hjernemand

 

Jeg deler mænd (du kan sagtens vende denne om til kvinder) op i 3 generelle kategorier:

Alpha_infographic_5Hvis nu jeg tegner en lang linje – så skal du forestille dig at:

Helt ude til højre (højre som symboliserer maskulin) der bor den rene hjernemand i form af en alpha han.

Han er “stor” og stærk og indeholder megen testosteron, har mange muskler og er derfor oftest i god form.

Han er målrettet, fokuseret, vedholdende og meget konkurrerende.

Han har også en høj sædproduktion, en stor appetit og ligeså vil han oftest være afhængig af enten sex, spil eller eller anden dominans præget adfærd.

(jeg vil lige påpege ift. billedet at der er flere ord der ikke kendetegner en ren hjernemand, men mere en hjertemand F.eks det med at bede om hjælp, det at vide gode ting sker for ham (tillid), at stille op for andre).

En hjernemand er oftest er rigtig usympatisk, mangler selvindsigt og følelsesmæssig modenhed samtidig med at han kun ser sig selv.

Nogen vil måske kalde ham en #knudemand. Han kan være ekstrem kold, kynisk, lukket, afvisende og er meget sort hvid.

Gud nåde hvis nogen forsøger at overgå ham, kommer for tæt på eller kommer for tæt ind på hans domæne. Han vil gå lang for at beskytte dem og det han har kært  -og vil endda ty til vold og andre uhensigtsmæssige metoder.

Den meget maskuline rene hjernemand er så lukket for forandring, lukket for at mærke og føle noget som helst.

Han tendenserer lidt hen imod det at være narcissist da han ikke mestrer empati og social intelligens.

Hvis han har social intelligens vil den oftest være tillært. Han forstå ikke små hints, mærker ikke når han sårer andre mennesker og han har et stært behov for at ville kontrolligere og dominere andre mennesker.

Han kan også være meget besidderisk, magtgal og jaloux.

Alpha hannen har mange interesser og vil oftest være en individualist som ikke har brug for så mange mennesker omkring sig,- han kan nemlig klare sig selv. (dette er hans egne ord)

Skulle han føle sig ensom, – så finder han en kvinde til at tilfredsstille dette behov, men han lukker hende aldrig helt ind i sit hjerte.

Alpha hannen er 100% følelsesmæssig utilgængelig.

beta male traitsHeeelt ude til venstre (venstre side for feminin) er den feminine mand i ubalance.

Han producerer oftest for meget østrogen og vil derfor oftest være rund omkring maven og hofterne og ligeså vil hans stofskifte vil også være lavt.

Hans søde tand er stor og ligeså hans fysiske appetit samt hans behov for ros, anerkendelse, opmærksomhed og mere kærlighed.

Han har nemlig (desværre) et stort dybt tomrum i sit indre,- som han søger tilfredsstillet ovre hos oftest kvinder.

Der er naturligvis også meget tynde mænd som hører til her helt ude til venstre, – mænd som ikke er i stand til at tage livet ind og derfor ikke kan tage vægt på – mere holistisk beskrevet.

Den feminine mand i ubalance kan være dybt grænseoverskridende og følelsesmæssigt utilgængelig når det kommer til ham selv, samtidig med at han kun kan mærke og se sig selv gennem kvinden.

Denne mand vil oftest tale for meget (især om ham selv), spiser for meget, mærker for meget, føler for meget og tænker for meget.

Han er alt for meget (ovre hos andre) fordi han hverken kan mærke sig selv og samtidig er han meget grænseoverskridende over for kvinder han syntes godt om.

Han vil oftest ikke høre det kvinden siger (f.eks nej og stop) – fordi han har sin egen opfattelse af sig selv, som ikke altid stemmer overens med den opfattelse andre mennesker har af ham.

Den feminine mand i ubalance kan sagtens være meget pyntesyg, taler meget om andre, er fordømmende og kan have en del dramaer i sit liv.

Ord han siger til sin kvinde kan være “åh du er så dejlig, du fuldender mig” eller “åh jeg vil bare krybe ind i dig” dvs han kan ikke få nok af sin kvinde, en kvinde som oftest vil være maskulin, fordi modsætninger mødes.

Han hører også ofte “skal vi ikke blot være venner.

Den feminine mand i ubalance  (som billedet siger) kan være meget kontrollerende, skal vide alt og stiller mange spørgsmål og samtidig kan han også være meget behagesyg.

Han skal også hele tiden vide hvor han har sin kvinde, hvad hun laver og hvornår – for kvinden vil oftest være et stort omdrejningspunkt for hans liv, fordi han desværre kæmper en del med sit selvværd.

Den meget feminine mand vil gerne være sej og stærk, vil så gerne imponere og accepteres af sin kvinde som han oftest skuffer,- både fordi han kan være enorm kritisk  -men også fordi han lover meget mere end han kan holde.

Han afbryder oftest sin kvinde, lytter ikke til hende, tager ikke nej for et nej og forguder sin kvinde på en usund måde, – og han kan blive meget fornærmet når ting ikke går som han ønsker.

Ja du læser rigtigt  den feminine mand i ubalance er følelsesmæssigt umoden og kan også gå over i den modsatte “alpha han grøft” når han bliver presset nok.

 

Billedresultat for an awakened man

Og så til det mere positive nemlig Hjertemanden.

 

Ham som besidder både hjerte og hjerne. Hjerte og rygsøjle.

Denne bevidste samt årvågne mand, bor i midten af den skala jeg beskrev længere oppe.

Han er hjerte manden som mestrer den følelsesmæssige balance og når han ikke gør, så ved han det godt og adfærdskorrigerer eller er mand nok til at opsøge en coach, terapeut eller anden hjælp.

Der er nemlig det at denne Hjertemand er ikke bange for at sige til sig selv “hov her er der noget jeg ikke ved, – det må jeg lige få hjælp til eller google for at finde svaret på”.

Hjertemanden er loyal, lover hvad han holder, er tydelig og i stand til at sige til og fra.

Han kender sit værd, er både introvert og ekstrovert og har ikke brug for ros og anerkendelse hele tiden, som den rene feminine mand oftest har og som alpha hannen også kan have meget brug for.

Han har gode sunde hobbyes, er lyttende, opmærksom og fuldt ud i stand til at rose og anerkende sin kvinde samt aflæse hendes behov, – for at give hende det hun har brug for, når kvinden ikke selv ved det.

Hjertemanden tager godt hånd om sin kvinde og når hun er i sine følelsers vold bliver han stående som en klippe og lader sig ikke gå på af dette og tager det ikke personligt. For han ved nemlig hvad han kvindes har brug for,- også når hun ikke selv ved det.

Billedresultat for an awakened manHjertemanden kender sig selv og sine grænser. Han ved hvad han har brug for, – f.eks alenetid, mad osv – og det han fuldt ud i stand til at håndtere.

Man kan næste sige at han er selvforsynende og har en kvinde i sit liv fordi det er en glæde og en bonus der er er blevet tilføjet hans liv.

Han har ikke en kvinde i sit liv fordi han ikke kan leve uden hende,- han ved nemlig godt at det han bidrager med til forholdet kommer af det kvalitetsliv han lever uden for parforholdet.

Sagt på en anden måde – hjertemanden er en kvalitetsmand fordi han har krav til sig selv og standarder for det liv han lever, de mennesker han omgås og den kvinde han vælger at leve og være sammen med.

Denne mand er desværre en stor mangelvare i Danmark.

Det er netop derfor jeg har skabt dette koncept, – for at hjælpe dig kæreste mand med at folde alle de positive kvaliteter og egenskaber du uden tvivl har med dig, mere ud.

 

 

Billedresultat for an awakened manKære mand – måske du genkender lidt fra alle tre (lidt grove) generelle beskrivelser?

Det er helt okay. Jeg har selv været ude og opleve begge yderkanter.

Højrekanten var jeg verdensmester i “at eje” da jeg var ansat i det Danske Forsvar gennem 10 år og boksede med landsholdet og var en af drengene.

Den næste 10 år “hang jeg” en del ude til venstre og efterhånden som årene er gået har jeg nærmet mig midten mere og mere.

Det gør sig gældende for os alle – at vi skal kende til begge yderligheder, – før vi kan lande i midten.

Nogen gange er du ude på den ene kant af skalaen og andre gang ude i den modsatte grøft og andre gange står du så fint i midten – genkender du dette?

Det er ganske normalt – kunsten består i at vide hvor du står og hvorfor du ender derude. – Så du netop kan adfærdskorrigere og “rette skibet op igen” –

Hvilket vil være en ære at hjælpe dig med, – hvis du i overvejende grad er en hjertemand.

 

Jeg arbejder ikke med alle¨:

Rene feminine mænd og rene alpha mænd – er ikke en del af min målgruppe – det er en terapeut.

Det medlemskab jeg snart lancerer som hedder “6 minutter i kærlighed” kan lære dig at mestre den indre følelsesmæssige balance på ret kort tid.

Send en email hvis du har nogen spørgsmål eller skriv til mig via facebook  Zanne Piilipson.

Nej du skal ikke google mit telefon nummer,- hvilket du har stor respekt og forståelse for.

Af hjertet tak fordi du læste med –

Du er så velkommen til at lægge en kommentar fra hjertet ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *